PAISATGES REIALS

El dia 14 de març del 2020 va començar el confinament a Espanya per culpa de la covid19. Vaig començar el meu confinament sola al meu pis i, com tothom, amb molts projectes i somnis en ment. Un dels meus projectes era començar la vida en furgoneta camper viatjant pel món amb la meva parella. M'agrada molt somiar desperta i, un dia, fent scroll a instagram, pensava que guai seria estar aquí amb la furgo, que fantàstic seria estar allà amb la furgo...i les imatges de paisatges bonics i solitaris es combinava amb tots els memes, vídeos i fotos que penjava tothom amb el lema "jo em quedo a casa".

Els que em coneixeu sabeu que costa que m'avorreixi quan estic a casa meva i, també, sabeu que m'encanta fer manualitats. Sort n'he tingut d'elles durant el confinament. Així que vaig tenir una idea i em vaig posar "manos a la obra!". Se'm va acudir fer una sèrie de maquetes de paisatges on m'agradaria anar algun dia sempre sota el lema: "jo em quedo a casa però m'agradaria estar a..." Vaig escollir tres llocs.

En primer lloc, vaig triar els Dolomitas, nord d'Italia. Aquesta destinació la vaig conèixer durant el confinament i em va encantar la combinació dels camps amb les majestuoses muntanyes i les petites casetes pel mig.

dolomitas 2.jpg

En segon lloc, Aitona al Segrià, Catalunya, on floreixen els arbres roses cada any i fa anys que vull anar-hi. Imagino que serà preciós dormir allà a prop amb la furgoneta i veure la sortida del sol amb aquell espectacle.

aitona.jpg

I en tercer lloc, no podia ser menys, un lloc que fa anys que desitjo anar, Yosemite Nacional Park, California, EEUU. Per fer aquestes fotografies no vaig comprar absolutament res. El meu Yosemite té 138 arbres, 10 muntanyes, 2 capes de pintura diferents, 1 cascada, una mica de boira i un munt d’hores! Realment Yosemite va ser el més complicat tant a l’hora del muntatge com en el shooting.

yosemite copia copia.jpg

Tot el que veieu en el making of ho tenia a casa, també s'ha de dir que quasi no tiro res que cregui que pot servir per fer una cosa algun dia, així que tinc un bon magatzem. He utilitzat molts materials diferents: escuradents, cartró, cartolina, boles de cotó, transparències, paper pinotxo, pintura, espuma floral, retoladors, cotó fluix, paper, ondulat, encens, pals de polo, paper craft i inclús flors seques.

El resultat de tota aquesta feinada són els Paisatges Reials, (paisatges reals, existents però ficticis i de corona, coronavirus). A l’esquerra les imatges de referència extretes d’internet i a la dreta les meves fotografies.

comparativa-paisatges