ESCÈNICA GELIDA 2021

Avui us mostaré un projecte fet amb l’Estudi Lluís Torres i la Laia Carrillo per l’Ajuntament del Gelida.

Avui és la Laia qui us explica el projecte (gràcies Laia!):

D’entrada, dir-vos que fer la imatge és un treball conjunt amb la Lia Marrugat, una fotògrafa amb la que treballem molt sovint. D’inici, ens informem de la programació d’aquell any, és bàsic, i comencem asseient-nos per fer una primera pluja d’idees amb tots aquells elements que creiem que poden funcionar com a símbol.

Pensem en elements que ens connectin tant amb les característiques dels actes en sí (instruments, bareta màgica, càmera, llibre) com elements que no siguin tan literals (com l’arbre, la clau, el núvol que aquest any treu el nas per la banda esquerra, formes geomètriques…) però que obrin la finestra de la cultura, que siguin més suggerents.

Amb la llista, que normalment és ben llarga, pensem en els elements que realment són factibles d’aconseguir o de fer a mà (amb paper, fusta, ferro). És important tenir en compte la varietat de volums i textures, així ens assegurem de tenir joc per la composició final.

Busquem alguns elements concrets en botigues i bazars i els altres, al lío, es fan a mà. Després s’espraien tots amb el color triat.

Pel que fa al color, vam decidir treballar sempre amb un color principal per la imatge (després a l’interior de la programació afegim el negre). L’any passat va ser el blau/lila, aquest el taronja.

Sempre hi ha un element present, l’ull, en un color diferent. Fa referència a l’espectador, qui mira, el públic.

S’enganxen tots els elements al voltant de la G.

Perquè la Lia pugui fer la foto còmodament, posa en suspensió la G aguantant-la amb fil de pescar (per després poder borrar-lo fàcilment en postproducció) i col·loca un fons també del color triat amb una tonalitat una mica més suau.

Es fa el retoc de color, posem l’ombra a la base, per donar més cos i versemblança al conjunt.

I ja és moment de treballar la tipografia. Situem títol, dates, logotip i web i llestos! Ja tenim la portada.

———————————————————————————-

Aquest projecte és una sèrie de moment, de dos elements. Podeu trobar el projecte de l’any passat al primer post d’aquest bloc.

portada.jpg
AjG_Escenica21_Programa-16.jpg
G-SALMO-fosc.jpg
G-CADIRA.jpg